Kombucco este o bautura folosita de peste 2000 de ani, cu efecte curative atribuite de mii de consumatori din toata lumea. Ea provine din China antica, din timpul dinastiei Tsin, iar conform arhivelor istorice prima mentionare pare sa fie din Coreea antica.

Inca dinaintea anului 220 i.Hr. (in timpul dinastiei Tsin) se credea ca Kombucco are anumite proprietati magice, care asigura nemurirea, dar recent s-au facut cercetari si s-au dovedit si confirmat multe din proprietatile atribuite pana atunci doar speculativ.

Firma ElaStar a adus pentru prima data in Romania aceasta bautura sanatoasa, 100% naturala, efervescenta si cu gust proaspat, asemanator cu cel de cidru sau socata.

S-a stabilit ca prin intarirea sistemului imunitar si prin eliminarea toxinelor din corp devine foarte improbabil ca bacteriile si virusii care produc boli sa gaseasca un mediu propice pentru inmultire.

Mediul bogat creat de fermenti permite bacteriei sa transforme alcoolul in acid acetic, care este de fapt elementul principal in otet. In Kombucco a fost identificata bacteria Acetobacter aceti, subspecia Xylinum impreuna cu alte organisme asociate productiei de otet. Este interesant de observat ca otetul a fost utilizat de oameni de mii de ani. In cartea sa „Kombucco, The Essential Guide”, Christopher Hobbs afirma: „Otetul a fost mentionat in scrierile asirienilor, grecilor si romanilor ca un medicament important prin el insusi”.

Amintim de carcinomicina si carcinomidina, doua substante antitumorale recent descoperite a fi sintetizate de o specie de bacterii care se afla si in componenta Kombucco. Aceasta ar putea fi o partiala explicatie pentru actvitatea antitumorala a bauturii, dovedita de rezultatele incurajatoare obtinute de numerosi bolnavi de cancer.

Este bine sa precizam ca Kombucco este o bautura care nu provoaca dependenta si a fost chiar verificata indelung si admisa de o comisie a FDA (Federal Drug Administration), autoritatea medicala care se ocupa de autorizarea medicamentelor in Statele Unite ale Americii. In Romania, Ministerul Sanatatii a autorizat firma ElaStar pentru producerea suplimentului alimentar Kombucco.